Werkwijze Newborn

Een newbornshoot vindt plaats bij u thuis of bij mij thuis. Pasgeborenen worden het mooist vastgelegd in zacht daglicht (zonder flitslicht). In principe is het het meest praktisch dat u rond de tweede week bij mij thuis komt met uw kindje op mijn huisadres in Groningen. Mocht u echter nog niet fit genoeg zijn, en biedt uw woning voldoende ruimte en licht voor de opzet, kan ik eventueel bij u thuis komen. De ervaring leert dat de shoot het soepelst verloopt bij mij thuis wanneer ik alles al klaar heb staan en bij de hand heb en daarmee ook het resultaat het mooist is.

De reservering

U reserveert al tijdens uw zwangerschap een newbornshoot. In de weken rond uw uitgerekende datum houd ik dan een aantal dagen vrij in de agenda wanneer de shoot plaats zou kunnen vinden. De shoot vindt bij voorkeur plaats binnen 4-14 dagen na de geboorte van uw kindje, bij voorkeur op een dinsdag of donderdag. Het is belangrijk dat u of uw partner zo snel mogelijk na de geboorte contact opneemt om de definitieve datum voor de sessie vast te leggen.

Hoe lang duurt de sessie?

Een newbornsessie is qua tijd niet vast te plannen, elk kindje is anders en elke situatie is anders. Maar ik neem zoveel tijd als nodig is om een aantal mooie portretten te maken van uw baby. Wanneer ik bij u aan huis kom, zal ik eerst tijd nodig hebben om de set op te zetten. Ondertussen kunt u de baby dan voeden, zodat hij/zij daarna lekker kan slapen. Het is natuurlijk niet te voorspellen hoe snel en hoe lang uw kindje zal slapen. We houden het ritme van uw kindje aan en wachten geduldig tot we mooie foto’s kunnen maken. U kunt er op rekenen dat de hele sessie zo’n 2 a 3 uren kan duren en ik dus een hele ochtend bij u thuis aanwezig ben. Mocht u ervoor kiezen bij mij thuis te komen, staat alles al klaar en zal de sessie korter duren.

Welke accessoires zijn beschikbaar?

Wanneer ik bij u aan huis kom neem ik een alles mee wat ik nodig heb tijdens de sessie. Ik heb een aantal achtergronddoeken ter beschikking en diverse doeken/mutsjes/haarbandjes, die we samen bekijken en uitzoeken aan het begin van de sessie. Mocht u zelf accessoires hebben die u graag tijdens de sessie zou willen gebruiken is dat altijd mogelijk in overleg. Ik probeer tijdens de sessie minimaal twee verschillende settings te gebruiken, maar nogmaals, alles is afhankelijk van hoe de ochtend verloopt.

Wat als ik heb gereserveerd en de bevalling valt tegen?

Niet elke bevalling en kraamtijd verloopt even rooskleurig. Mocht het voor u of uw kindje niet wenselijk zijn in de tweede week een fotoshoot te plannen kunt u de reservering omzetten naar een reguliere fotoshoot na > 6 maanden.

Met het hele gezin?

In principe komt u alleen met uw pasgeborene naar mij en is er altijd ruimte om wat foto’s van moeder en kind en/of vader en kind te maken tijdens de shoot. Wanneer u heel graag een foto met een broertje/zusje wil kan de shoot eventueel bij u thuis plaatsvinden, dit gaat altijd in overleg. Dan zal ik proberen een mooie foto van de kindjes samen te maken, en/of het hele gezinnetje. Echter, dit is geheel afhankelijk van de situatie die dag en of uw kindje(s) op zijn/haar gemak is. Er is dus geen garantie voor gezinsfoto’s!.

Wil je andere mogelijkheden bespreken? Of heb je nog vragen? Voor meer informatie: info@sonjarusfotografie.nl

NIEUWS AUG 2017 – HEDEN:

MOMENTEEL FOTOGRAFEER IK NIET IN OPDRACHT, ALLEEN PRIVÉ (WEGENS ANDERE WERKZAAMHEDEN).