Werkwijze Fotoshoot

Hier vindt u meer informatie over een fotoshoot bij Sonja Rus Fotografie

Locatie

Wanneer u contact opneemt via email of telefoon spreken we samen af waar de fotoshoot plaatsvindt. Doorgaans vinden de fotoshoots buiten op locatie plaats, in of rondom Groningen. Afhankelijk van de stijl die u mooi vindt, de leeftijd van uw kind (eren) zoeken we een geschikte setting (bv romantisch/lifestyle/stoer). Dit kan zijn in een park, bos, open veld of in de stad / streetstyle. Wanneer u zelf wensen heeft tav een locatie is dat altijd bespreekbaar. In of rondom Groningen (<10 km) reken ik geen reiskosten.

Hoe lang duurt de sessie?

Voor de meeste (kleine) kinderen is een half uur al best lang om met foto’s bezig te zijn. U kunt doorgaans uitgaan van 30 a 45 minuten voor kinderen. Maar ik neem zoveel tijd als nodig is om een aantal mooie portretten te maken van uw kind(eren). Soms moeten kinderen eerst even rustig wennen, en soms hebben ze er direct zin in en en zijn we zo klaar! Ook wanneer kinderen erg verlegen zijn, maak ik spelenderwijs foto’s of maken we eerst een klein wandelingetje in de natuur, we nemen hoe dan ook rustig de tijd.

Wat als het slecht weer is?

Wanneer we een afspraak maken voor een fotoshoot spreken we altijd een reservedatum af, mocht het Nederlandse weer ons echt in de steek laten. Daarnaast is het vaak mogelijk de fotoshoot bij u thuis in uw eigen omgeving of bij mij thuis te laten plaatsvinden.

Wat moeten we aan voor een fotoshoot?

Wanneer u met het hele gezin op de foto wilt of meerdere kinderen samen is het handig de kleuren een beetje op elkaar af te stemmen. Wanneer u twijfelt kunt u altijd 1 of 2 extra kledingstukken meenemen om te wisselen. Over het algemeen is mijn stijl vrij naturel en passen naturel/pastel/aarde tinten daar het mooiste bij.

Wanneer u komt voor een Portretsessie of Zwangerschapssessie kunt u meerdere kledingstukken en accessoires meenemen, welke we dan samen ter plekke afstemmen. Ook heb ik een aantal speciale zwangerschapsjurken ter beschikking waar gebruikt van mag worden gemaakt.

Hoe lang van te voren moet ik reserveren voor een fotoshoot?

Hou er rekening mee dat u zeker ongeveer een maand van te voren contact opneemt voor het inplannen van de fotoshoot, eerder mag altijd!

Wil je andere mogelijkheden bespreken of heb je vragen vooraf? Dat kan altijd! Voor meer informatie: info@sonjarusfotografie.nl

 

NIEUWS AUG 2017 – HEDEN:

MOMENTEEL FOTOGRAFEER IK NIET IN OPDRACHT, ALLEEN PRIVÉ (WEGENS ANDERE WERKZAAMHEDEN).